Oczywiście przeanalizowaliśmy ostatni mecz z Wisłą [płocczanie wygrali w Warszawie 2:0], obejrzeliśmy także jej spotkanie z Lechem Poznań. To trudny przeciwnik, o czym świadczy miejsce w tabeli - powiedział trener Legii Dean Klafurić na konferencji prasowej przed środowym meczem z nafciarzami. Piłkarze Wisły już we wtorek wyjechali do Warszawy...
Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu

... wcześniej przeprowadzili trening na własnym stadionie.

W tym samym czasie na obiekcie Legii odbyła się tradycyjna przedmeczowa konferencja prasowa naszych najbliższych rywali. Oto wypowiedzi szkoleniowca i jednego z zawodników Legii.

Dean Klafurić:

– Nie wiem jeszcze, kto wystąpi w środowym meczu od pierwszej minuty. Jeśli chodzi o poprzednie spotkanie [Legii] z Jagiellonią, to uznaliśmy, że Jarek Niezgoda powinien zagrać od początku. Co do Eduardo – mam do niego duże zaufanie, to bardzo doświadczony piłkarz i jest równie ważny, jak wszyscy inni zawodnicy. Niezgoda przeszedł badania lekarskie i nie wiemy, czy wystąpi w starciu z Wisłą od pierwszej minuty, ale mamy nadzieję, że będzie gotowy do gry. Więcej będziemy wiedzieć po wtorkowym treningu. Po nim podejmę także decyzję co do środowego wyjściowego składu. To, że piłkarze są zmęczeni graniem co trzy dni, jest normalne. Dlatego przeprowadzamy treningi regeneracyjne, by byli gotowi na 100 proc.

Inaki Astiz:

– W starciu z Wisłą Płock musimy skupić się wyłącznie na sobie, na naszej grze. My gramy o mistrza, Wisła o europejskie puchary, stawka tego meczu jest bardzo duża.

Jeśli ma się w nogach 40-50 meczów, to na koniec sezonu faktycznie można odczuwać zmęczenie.

Mamy jednak szeroką kadrę; jeśli ktoś nie jest gotowy do gry, to w jego miejsce może wejść ktoś następny, kto da z siebie 100 proc.

Początek meczu w Warszawie - godz. 18

icon/Bell Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie
Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi
Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich.
Więcej
    Komentarze
    Zaloguj się
    Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem